Παρασκευή, Ιουλίου 20, 2007

His Dark Materials

Λατρεύω τα βιβλία! Διαβάζω από πολύ μικρή, διαβάζω πολύ. Και κρατώ σαν πετράδια τα βιβλία που με κάνουν φανατική τους. Η Τριλογία του Κόσμου (His Dark Materials) του Πούλμαν είναι από αυτά. Τρία βιβλία που δε κατάφερα να αφήσω. Έμεινα άγρυπνη και ανήσυχη όταν ελλείψει χρημάτων δε μπορούσα να πάρω το τελευταίο. Και κόντεψα να τρελαθώ από τη χαρά μου όταν οι φίλοι μου, μου το έφεραν δώρο.

Απίστευτη πλοκή, δυνατοί χαρακτήρες και ένα βαθύτερο μοναδικό επίπεδο. Ένα από τα στοιχεία που αγάπησα στα βιβλία (εκτός από τον Γιόρεκ για τους μυημένους) είναι τα δαιμόνια. Κάθε άνθρωπος έχει ένα πλάσμα το οποίο συμβολίζει την ψυχή του, τον ίδιο. Μέχρι την εφηβεία αλλάζει μορφές (πάντα ζώα) ανάλογα με τις διαθέσεις του ανθρώπου. Μετά σταθεροποιείται σε μια μορφή, αντιπροσωπευτική για κάθε ένα.

Η πρώτη ταινία βγαίνει τον Δεκέμβριο, από την New Line που έφτιαξε την Τριλογία του Άρχοντα των Δακτυλιδιών. Το trailer ανάλογο των προσδοκιών. Σ' ένα παιχνιδάκι κάνεις ένα test και σου βγάζουν το δικό σου δαιμόνιο. Το δικό μου;


Δεν υπάρχουν σχόλια: