Τρίτη, Ιουλίου 17, 2007

Μέχρις Δακρύων

Ένα από τα πράγματα στη ζωή που ποτέ δε με παύουν να με εκπλήσσουν είναι η αγνή βλακεία. Πετάγεται από εκεί που δε το περιμένεις (πολλές φορές από το ίδιο σου το στόμα)! Ακόμα και αν έχεις φάει χρόνια προσπαθώντας να βάλεις σε κατάλογο κάθε βλακώδη συμπεριφορά, ο κατάλογός σου θα μένει ελλιπής.
Δε θα σας κρατήσω άλλο σε αγωνία! Έχοντας γυρίσει αργά από έξω, ανοίγω το ΣΚΑΪ για να δω λιοντάρια να κυνηγάνε αντιλόπες ή μύγες να ξύνουν τις κεραίες τους. Φευ! Είχε ένα άλλο, εξίσου ενδιαφέρον ντοκιμανταίρ, το οποίο μάλλον προσπαθούσε να αποδείξει ότι όντως προερχόμαστε από πιθήκους αλλά θέλουμε πολύ ακόμα για να φτάσουμε την ευφυΐα τους.
Ήταν οι αγώνες No Limits (στη βλακεία), σε γενικές γραμμές Muay Thai μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. To Muay Thai είναι αυτή η λεπτή πολεμική τέχνη, ναι, ναι, μια επίδειξη υψηλής τεχνικής για το πώς να σπάσεις τη μούρη του αντιπάλου σου με κλωτσιές και αγκωνιές. Διψώντας για αίμα (μα τι έκφραση και αυτή αλά Κόμης Δράκουλας) έκατσα να το δω. Ο εκφωνητής, με λαμέ ασημί ρούχα (έπρεπε να το είχα υποψιαστεί), ανακοινώνει το επόμενο ζευγάρι. Πρώτος ο Τούρκος, ένα κακόμοιρο παιδάκι που ακολουθούσε μια γκόμενα με ψηλά τακούνια. Έκατσε ήσυχα-ήσυχα στη γωνίτσα του, έφαγε και το κραξιματάκι του από το φιλοθεάμον κοινό. Και τότε ανακοινώθηκε ο ΈΛΛΗΝ:
STAM the SHOWMAN! Σταμάτη το λέγανε το παλικαράκι αλλά εντάξει, κάτι οι κλωτσιές, κάτι οι αγκωνιές, πολύ θέλει να γίνεις Stam; Λοιπόν, μιλάμε για φώτα, καπνούς, Carmina Burana, ο εκφωνητής να έχει πάθει ντελίριο και να κατεβάζει όλες τις νίκες του Stam (3 νίκες, 0 ήττες στην αυλή του σχολείιιιιιιιουουουου!). Και ναι, εμφανίζεται ο Stam ως νέος Λεωνίδας (που είναι και επίκαιρό) με ασπίδα, δόρυ, πορφύρα, περικεφαλαία (ήταν στην τιμή από τα εποχικά). Γονατίζει, υπόκρουση από τους 300 (κάποιος να του πει ότι ήταν με τους Πέρσες, όχι με τους Τούρκους, ας έβαζε φουστανέλα), και μετά τα βγάζει όλα και μένει με το σορτσάκι με τους μαιάνδρους. Α! Κέρδισε. Και τότε ακούστηκε το άσμα:
"Δε πα' να' σαι απ' την Τουρκία ή από την Ταϊβάν
Το ονομά του είναι Stam the Showman
θα σε βγάλει knock out, man"

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πωπω τί χάνωωωωωω!!! Εδειξε τέτοιο πράγμα το ΣΚΑΙ το ποιοτικόοοοο;;;;

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Δε κατάλαβα το ειρωνικό σχόλιο! Τι παραπάνω να ζητήσεις; Ταχύρρυθμα μαθήματα ιστορίας, σύσφιξη διμερών σχέσεων και μοντέρνα μουσική (αμ τη γκόμενα με το μίνι που τη βάζεις;)

Ανώνυμος είπε...

αν όμως βρεθεί χάπι για τη βλακεία, η ζωή μας θα γίνει αφόρητα βαρετή.
Το ΣΚΑΙ πάντως το συμπαθώ προς το παρόν σαν κανάλι

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν ήταν ειρωνικό! Ειλικρινή απογοήτευση εξέφρασα που έχασα τέτοιο πράγμα!! Αντε τώρα να περιμένεις επανάληψη...

Μια χαρά κανάλι το βρίσκω και γω.

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Μα και εμένα μου αρέσει το κανάλι. Έπαιζε το Dr Who!Είναι λίγο πιο σοβαρό από τα άλλα και έχει μια ποιότητα. Τώρα τι παίχτηκε και είχε το No Limits, δε ξέρω.
@neofitos
Η βλακεία συχνά δεν είναι αρρώστια, είναι επιλογή. Μιλάω από προσωπική πείρα.

o kairos είπε...

Υπαρχει ενας φυσικος νομοςεξ αιτιας του οποιου νικησε ο Σταμ.Η βλακεια ειναι ανικητη.

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Ο νομος αυτός όντως ισχύει.Ο Stam πάντως νίκησε γιατί ο Τούρκος πρέπει ή να τρομοκρατήθηκε από την εμφάνιση ("Αυτός θα έχει και δόρυ δηλαδή;") ή να εντυπωσιάστηκε από το show ("Άντε βρε, χαλάλι το παιδί")

Antoin... είπε...

Δεύτερος νόμος της βλακείας:
"Η βλακεία είναι μεγαλύτερη απ' το σύμπαν".
Αξεπέραστη ένα πράμα.

Συνεχίζω...
Μια σοφή φίλη, ένα πολύ παλιό φεγγάρι, μου είπε να μην απορρίπτω πράματα πριν τα δοκιμάσω.
Πλην ορισμένων εξαιρέσεων, της έδωσα δίκιο.
So, την άφησα να με τραβήξει στις λασπομαχίες γυναικών, στο wrestling ανδρών και γυναικών
-εφιλοξενούμην στας Αυστραλίας τω καιρώ εκείνω-
όπου εγέλασα με το καντάρι.
Ξέρεις, ο οργανισμός μας σε ανάλογες περιπτώσεις αντιδρά με γέλια για να μη βάλει τα κλάματα, σε μια προσπάθεια απόκρυψης μιας κατακριτέας ευαισθησίας.
Ηθικόν δίδαγμα:
Μια φορά στη ζωή μας, είναι επιτρεπτό να παρακολουθήσουμε ανάλογα ευαγή αθλήματα για να ξέρουμε τι απορρίπτουμε.

Manya Maratou είπε...

χαλλόου
η εργάνη είναι καταπληκτική ιστορία. τα υπόλοιπα δια ζώσης
είσαι στην περιοχή λεκανοπεδίου;

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

@antoin
To Muay Thai είναι από τα αθλήματα που μου αρέσουν!Άλλωστε και γι'αυτό έκατσα να δω. Τώρα πως ο Λεωνίδας (ή Leonidas κατα άλλους) έφτασε μέχρι την Ταϊλάνδη...
@Savra
Δασκάλα, είμαι εν λεκανοπεδίω και θα είμαι μέχρι τέλος του μήνα!Είχαμε βγει με τα κορίτσια (Ιφιγένεια, Αντωνία) και μας έχεις λείψει!

Manya Maratou είπε...

βασιλεία: δευτέρα ή τρίτη ή τετάρτη να βγούμε και μαζί με όποιον θέλει και μπορεί μετά πάω βυτίνα θες να κάνεις τα κονέ;