Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2008

Οκνηρία

Όπως βλέπετε, στην αργή και βασανιστική περιγραφή των επτά θανάσιμων αμαρτιών, είναι πολύ εύκολο να αμαρτήσεις. Και για να μην νομίζεις ότι οι Χριστιανοί δε τα έχουν προβλέψει όλα, δεν μπορείς να μην κάνεις τίποτα. Διότι αν δεν κάνεις τίποτα, τότε χωρίς ιδιαίτερο κόπο υποπίπτεις στο αμάρτημα της οκνηρίας. Ξέρω ότι και οι 5 αναγνώστες μου ανυπομονούν πλέον να ακούσουν την άποψη του Θωμά Ακινάτη. Ο Τομ έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη, καθώς στο Μεσαίωνα ήταν αμαρτία να αισθάνεσαι θλιμμένος μιας και θεωρούταν ότι δεν ευχαριστιόσουν τα έργα του Θεού. Δε μπορείς να γαμήσεις, δε μπορείς να φας σαν άνθρωπος, δε μπορείς να βγάλεις λεφτά, πρέπει να είσαι και στη τρελή χαρά. Σήμερα, τουλάχιστον, η αμαρτία αφορά μόνο τους Έλληνες φοιτητές που σαπίζουν στις καφετέρειες και στα κυλικεία. Στο καθαρτήριο θα τους βάλουν να τρέχουν σε μέγιστη ταχύτητα (χωρίς να χύσουν στάλα από το φραπέ τους προσθέτω εγώ).
Και για να μην ξεχνιόμαστε, τεμπέλαρος του κερατά είναι φυσικά ο Ντόναλντ Ντακ, ο οποίος πρέπει στο Καθαρτήριο πρέπει να βρει τρόπο να τρέχει πολύ γρήγορα πάνω σε φωτιά προσπαθώντας ταυτόχρονα να φάει από φαγητά που απομακρύνονται από αυτόν. Και μας έχουν μείνει τρεις ακόμα αμαρτίες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και αισθάνομαι ιδιαίτερα οκνηρός σήμερα...

Πρέπει να σου πω, ότι ο Ντόναλντ δεν είναι τεμπέλης, απλά δεν σπαταλάει ενέργεια! Είναι το alter ego του Σκρουτζ αλλά στο πιο πράσινο...

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Θα καείς στην κόλαση, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό το ξέρεις ήδη. Είναι και αυτός ο ξάδερφος που είναι χήνα ο Gus που δουλεύει για τη γιαγιά Ντακ. Αυτός είναι αρχι-τεμπέλαρος.