Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2008

Οργή

Δεν το είχα πάρει χαμπάρι, αλλά όταν διάβασα για τις Θανάσιμες Αμαρτίες, κατάλαβα ότι η πιο μυστήρια αμαρτία είναι η οργή. Υπάρχει η απίθανη περίπτωση να είσαι κομματάκι τρελός και ψυχασθενής, οπότε εκνευρίζεσαι εύκολα. Όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι, οργίζονται για καλό λόγο. Και όταν αποφασίσουν να ακολουθήσουν το δρόμο της εκδίκησης, έχουν πολύ καλό λόγο. Ο Θωμάς δεν έχει πει κάτι σχετικά, αν και θα είχε ενδιαφέρον. Ο Δάντης λέει ότι «η οργή είναι η διαστρεβλωμένη αγάπη της δικαιοσύνης». Τώρα, βέβαια, δε μπορείς να γαμήσεις (ή να γαμηθείς, γιατί το βάζω πάντα σε ενεργητικό;), δε μπορείς να φας, να πιάσεις και πέντε φράγκα ή να μην κάνεις τίποτα, βρε αδερφέ! Ε, είναι να μην τα πάρεις στο κρανίο;
Να μην γίνομαι κουραστική, ο Ντόναλντ Ντακ είναι και πολύ τσαντίλας. Μάλλον πήρε από τον θείο του που άμα του φας κανένα δολάριο γίνεται μπαρούτι. Αχ, έχω ξεμείνει από Ντακς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να ξεμείνετε από Ντακ, είναι, όντως εξοργιστικό.

Πιο εξοργιστικό όμως, μιας και μιλάμε για παπιά, είναι η προσπάθεια ορισμένων να κάνουν την πάπια...

Και το πετυχαίνουν ρε πούστη μου...

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά, η οργή δεν έπρεπε να είναι αμαρτία... Είναι σαν το κλάσιμο, δεν μπορείς να την κρατήσεις, τέλος!

Και στο κάτω κάτω, το μεγάλο αφεντικό, συνέχεια οργιζόταν από ότι θυμάμαι... Μία έστελνε ακρίδες, μία έκανε τους ανθρώπους αλάτι, μία έστελνε τους μπράβους να σφάξουν παιδάκια, έχωνε φίδια στον κώλο του Ιώβ, τί δεν έκανε! Και θέλει να μας πει ο Τομ ότι πλέον οργή γιόκ; Αυτό είναι εξοργιστικό!!

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Φίλοι μου, αυτό είναι το κλειδί. Σου λένε τις πίπες του αιώνα και σου λένε: "Ηρεμήστε". Εκεί είναι που τα παίρνεις περισσσότερο.

Είναι σαν να είσαι στο ΙΚΑ, έχεις φάει την κωλο ταλαιπωρία, σου ζητάνε βεβαίωση για το ότι ο κώλος δεν έχει τρίχες και τελικά δε γίνεται η δουλειά σου. Και μετά η κοκκόνα στο γκισέ σου λέει "Ηρεμήστε". Ε, δε της σπας τα μούτρα!

βασίλης είπε...

Οχι βρε ο Ντόναλντ, οργή... Ασε που έχει την Νταίζυ και ξελαμπικάρει κάπως με άλλο τρόπο. Πάντως καρτουν σε οργή δεν μου βγαίνει κάποιο. Ίσως μόνο ο κοντός Τζό από τους Ντάλτον επειδή δεν του κάθονται οι αποδράσεις και όλο αναψοκοκκινίζει...