Παρασκευή, Δεκεμβρίου 07, 2007

Λαιμαργια

Μέσες άκρες όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Είναι αυτό που βλέπεις, ή μάλλον βλέπουν οι άλλοι, όταν χλαπακιάζεις (τι υπέροχη λέξη, περιγράφει ακριβώς τον ήχο). Στα Λατινικά, ας μην ξεχνάμε ότι είναι καθολική η εφεύρεση, είναι gula εξίσου πετυχημένο, σωστά; Και θα μου πεις που είναι το κακό; Καλά οι Καθολικοί έχουν αυτό το κόλλημα ότι άμα τρως πολύ το στερείς από τους φτωχούς. Πίπες, δηλαδή, που μας έλεγαν οι μαμάδες για να τρώμε το φαγητό μας. Και άμα νομίζεις ότι την έχεις σκαπουλάρει με τη δικαιολογία ότι ζούμε σε μια κοινωνία αφθονίας, στο έχουν έτοιμο το παραμυθάκι. Δεν έχεις αυτοσυγκράτηση! Αυτή είναι άλλωστε και η αγαπημένη λέξη των χριστιανών (και όχι μόνο). Αν μπορούσαν να πουν ότι το υπερβολικό χέσιμο είναι αμαρτία, θα το έκαναν.
Ο Θωμάς ο Ακινάτης έχει βάλει και κατηγορίες, σε περίπτωση που απορούσες τι είναι σχολαστικός:
1. Να τρως πολύ αργά (καταδικασμένοι στο πυρ το εξώτερο όλοι οι Κινέζοι)
2. Να τρως ακριβά φαγητά (να και προλεταριακές απόψεις ο Θωμάς)
3. Να τρως πολύ (και να γίνεις χοντρός, κλασσικά)
4. Να τρως πολύ πρόθυμα (αυτό δεν είναι το όνειρο κάθε μαμάς;)
5. Να τρως πολύ κομψά (μαλάκα, ο Θωμάς θα πρέπει να βαριόταν πολύ!)
6. Να τρως πολύ θερμά (φαντάζομαι ότι αν τρως καυτά είναι εντάξει, αυτοτιμωρήσε και γλυτώνεις από τον κόπο το Διάβολο. Άσχετο, τα πικάντικά μετράνε;)
Γνωστοί λαίμαργοι ο Πόλντο (αν δεν τον ξέρετε θα καείτε στην κόλαση) και ο Ντόναλντ Ντακ. Αν έχετε άλλα φαεινά παραδείγματα λαίμαργων, παρακαλώ…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κινέζοι δεν τρώνε αργά, όλοι οι υπόλοιποι που προσπαθούμε να φάμε σαν τους κινέζους τρώμε αργά.

Άλλος γνωστός λαίμαργος, είναι ο Big Mouth από τα στρουμφάκια (Φαγάνας στα Ελληνικά)

RosenRed

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Χαχαχα! Έχεις δίκιο. Ο Bruce Lee έτρωγε τάκα τάκα και σάπιζε και κόσμο στο ξύλο την ίδια ώρα που εγώ παλεύω με τα ξυλάκια.

Antoin... είπε...

Βενιζέλος, Πάγκαλος και οι 8 στους 10 που δουλεύουν στο δημόσιο ή συναλλάσονται μ'αυτό. Οι Ζωνιανοί και πάσης φύσης λαθρέμποροι.

ZouZouna είπε...

Πέρασα για ευχές και γλυκά φιλιά και ζεστές αγκαλιές. Εύχομαι λοιπόν να περάσεις τα καλυτερα χριστούγεννα (τρώγοντας ή όχι), να είσαι γεμάτη χαρά, υγεία και ευτυχία και να απολαύσεις ότι επιθυμείς περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι τον Γκιωνάκη στον αχόρταγο πώς έτρωγε αλλά εκείνος ήταν πειναλέος πιο πολύ παρά λαίμργος. Φιλιά πολλά Βασιλεία μου, καλά Χριστούγεννα και με το καλό τη νέα Χρονιά και τη γιορτή μας με κάθε υγεία κι ευτυχία