Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2007

Την έβαψα

Έβαψα το σπίτι μου (όχι μόνη αλλά με εκείνον, θα βρω τα λόγια να σου πω μια μέρα για εκείνον*)! Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο. Μου φαινόταν απλό, βούρτσες και χρώμα. Γελάστηκα! Ο εφιάλτης άρχισε με την επιλογή. Άπειρες αποχρώσεις, δυσνόητοι κωδικοί με αριθμούς και γράμματα, παραπλανητικά ονόματα στα χρώματα. Πιο εύκολα μπαίνεις στα μυστικά αρχεία της CIA παρά να βρεις αυτό το τέλειο λαδί.
Η αναζήτηση του τέλειου χρώματος της ελιάς (δε νομίζω να υπάρχει η γενική «του λαδιού») έγινε για μένα το Άγιο Δισκοπότηρο. Ξεφύλλισα όλα τα χρωματολόγια, μπήκα σε όλες τις ιστοσελίδες ψάχνοντας αυτό το απαλό χρώμα του φύλλου της ελιάς που θα μου θύμιζε κάμπο το καλοκαίρι στη Κρήτη, που τα τζιτζίκια τραγουδούν (έχω τις ενστάσεις ως προς αυτό, αλλά έτσι λέει ο Πλάτωνας) με το αεράκι να χαϊδεύει τα φύλλα κάνοντάς τον κάμπο να μοιάζει με μια υπέροχη ασημοπράσινη θάλασσα. Τώρα, αν βγάλεις τον κάμπο, το ασημοπράσινο, το αεράκι (και τα τζιτζίκια ευτυχώς) το πέτυχα!
* Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε θα τα βρω αυτά τα λόγια. Δεν υπάρχει τίποτα που να περιγράφει αυτό που νιώθω όταν με κοιτάει. Όλα θα είναι λίγα.

8 σχόλια:

Suspect είπε...

απο το πιο ομορφα.

να δημιουργεις μαζι με τον συντροφο σου.

ευγε!

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Η αλήθεια είναι ότι το χάρηκα.

Ανώνυμος είπε...

έπρεπε να το κάνεις Αμρικανιά και να καλέσεις το αγόρι σου και άλλους φίλους να σου βάψουν αυτοί το σπίτι.
Δεν χρειάζεται να γράφεις για εκείνους. Ίσως κάποτε το μετανιώσεις, είτε που τα έγραψες είτε που έγραψες πολύ λίγα για αυτό που νιώθεις.

ZouZouna είπε...

Eδώ θα χρησιμοποιήσω την λέξη που δεν λέω. ΔΕΝ ΒΑΦΕΙΣ. πληρώνεις και σου βάφουν... και μετά ξαναπληρώνεις και σου καθαρίζουν. Αφήνω τις παλικαριές κατά μέρος. Προτιμώ να περνώ καλύτερες ώρες με εκείνον! Για το μόνο που θα συμφωνήσω είναι η περιγραφή που έδωσες. Αυτό το "μια ματιά" που δεν περιγράφεται. Μου έχει τύχει....
φιλιά

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

@neofitos
Κουράστηκα αλλά αυτή τη γυφτιά δεν την έκανα. Επιπλέον δεν μετανιώνω για τίποτα. Παραδέχομαι απλά ότι έκανα μαλακία.
@zouzouna
Το ήξερα και εγω αυτό το παλιό ινδιάνικο κόλπο. Πέρα από την έλλειψη χρηματων (δε σου πέρασε από το μυαλό;) μας φάνηκε καλή ιδέα για χαβαλέ. Και ήταν!

ZouZouna είπε...

Καλά, δεν μου πέρασε, μην βαράτε την ξανθιά ! Εντάξειειειειει!!!
Mπουμπού, όταν τελειώσετε τα βαψίματα και το ... μέλι, πέρνα να δεις τι έχω αναρτήσει, μπας και σ' ενδιαφέρει. υπάρχουν προσκλήσεις για όλους !!!φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Γυφτιά θα ήταν αν τους έκανες το κόλπο με το φράχτη... Δεν νομίζω ότι ο Σουηδός θα είχε πρόβλημα να σε βοηθήσει αν του το ζητούσες... ;)

Όσο για τα χρήματα καλά έκανες και το σκέφτηκες γιατί είναι πολλά! Παράλογα πολλά...

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Ο Σουηδός θα βοηθούσε είναι αλήθεια! Αλλά δε θα είχε πλάκα να δω τη φάτσα του όταν ήρθε για ποδαρικό!