Σάββατο, Μαρτίου 22, 2008

Πίστη στο Θεό

Η χοντρή σπυριάρα με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια. Σηκώνει το τηλέφωνο και καλεί κάποιον κ. Γαβριήλ που όπως με πληροφορεί είναι υπεύθυνος. Σε χρόνο dt σκάει ο κ. Γαβριήλ που δυστυχώς δεν έμοιαζε με την Τίλντα στο Constantine αλλά με ξινοκώλη υπάλληλο σε δημόσια τράπεζα.
- Αν κατάλαβα καλά, θέλετε να ιδρύσετε μια δική σας θρησκεία;
-Μάλιστα.
- Θρησκεία του εαυτού σας;
-Μάλιστα.
- Κατάλαβα. Περάστε παρακαλώ στο γραφείο μου.
Ξινοκώλης ξεξινοκώλης, όταν κάποιος υπεύθυνος σε μυστικό συμπόσιο θρησκειών που έχει το όνομα του Άγγελου του Θανάτου σε καλεί στο γραφείο του, νιώθεις σαν τον Τομ Κρουζ στο “Eyes wide shut” και λες συνέχεια από μέσα σου «Μαλακία έκανα μαλακία έκανα μαλακία έκανα».
Το γραφείο ήταν ένα δωμάτιο γκρι με αρκετό φώς (don’t go towards the light!). Κάθομαι σε μια καρέκλα και ο κ. Γαβριήλ κάθεται πίσω από το γραφείο και βγάζει μια αίτηση με το καρμπόν από κάτω. Με ρωτάει στοιχεία, όνομα επώνυμο κτλ.
- Μάλιστα, έχετε σκεφτεί κάποιες εντολές για την θρησκεία σας;
- Τι πράγμα;
-Εντολές, φιλοσοφία. Με καταλαβαίνετε;
- Ξέρετε, όχι. Μπορώ απλά να ζητάω να πιστεύουν σε έμενα αλλά σε γενικές γραμμές να ξέρουν ότι τους γράφω στ’ αρχίδια μου;
- Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο ξέρετε. Έχετε σκεφτεί κάποιο όνομα για τη θρησκεία σας;
- Βασιλολατρία, έλεγα. Είναι πιασάρικο, τι λέτε;
- Άγνωσται αι βουλαί του πιστού. Εδώ υπάρχει ζωροαστρισμός και πιάνει. Να μη σας κουράζω. Ας περάσουμε στα βασικά. Τι προσφέρετε στο πιστό; Αιώνια ζωή, παράδεισο, καταλαβαίνετε η προσφορά κάνει τη ζήτηση.
- Ναι…Έλεγα να μείνω στο μοτίβο με τα αρχίδια, λέγοντας ότι ναι μεν τους γράφω στ’ αρχίδια μου, από την άλλη δε θα τους τα σπάω κιόλας.
- Απλό, ίσως πιάσει. Τώρα όσον αφορά στο θέμα με τα αρχίδια, μια συμβουλή. Κινδυνεύετε άμεσα σε πιθανή θεοποίησή σας να απεικονίζεστε με ένα ζευγάρι τέτοια. Οι πιστοί έχουν την τάση να κυριολεκτούν, ως γνωστόν. Δε βλέπετε ο Θεός; Είπε εκεί ένα «επτά ημέρες», το δέσανε σκοινί κορδόνι.
- Δε το είχε σκεφτεί αυτό. Και να σκεφτείς η πρώτη φράση που μου ήρθε είναι ότι τους γράφω στ’ αρχίδια μου αλλά δε θα τους σπάω τον πούτσο. Θα είχα όλο το σετάκι. Λοιπον, το’χω. Τους γράφω, αλλά προσφέρω στεγαστικό δάνειο με 2% επιτόκιο σταθερό για τρία χρόνια και σε ευρώ. Χωρίς κρυφές χρεώσεις και ψιλά γράμματα.
- Φοβάμαι ότι υλικές αποδοχές αποκλείονται από το Καταστατικό Θρησκευτικών Υποχρεώσεων, άρθρο 14 παράγραφος 3. Έγινε η εκτίμηση ότι αυτό βυθίζει τις οικονομίες στην καταστροφή και δημιουργείται χάος. Όταν ζούσε ο Μίδας, η τιμή του χρυσού έπεσε κατακόρυφα, τόσο που αν υπήρχαν τότε ουρανοξύστες στην Νέα Υόρκη, θα έπεφταν χρηματιστές σαν μάννα εξ ουρανού. Παρά τις έντονες αντιρρήσεις αρκετών θεών και θεοτήτων, η παροχή υλικών αγαθών αποκλείστηκε. Ολόκληρη γενιά από τζίνι έμειναν άνεργα.
- Μάλιστα, θα πρέπει επομένως να το σκεφτώ.
- Ναι, και να μην ξεχάσω. Μέχρι τη λήξη του συνεδρίου, θα πρέπει να παρουσιάσετε στην Ελεγκτική Επιτροπή Έγκρισης και Πιστοποίησης Θεοποίησης 100 τουλάχιστον πιστούς, φανατικά αφοσιωμένους σε εσάς. Θα πρέπει να περάσουν κάποια τεστ πίστεως, όπως Πίστη σε Παράλογα Δόγματα, Συγκράτηση Ορμών Χωρίς Λόγο, Βίαιο Προσηλυτισμό και άλλα. Τις λεπτομέρειες θα τις βρείτε στο Καταστατικό που θα σας δώσει η κοπέλα στο Info Booth με αυτή την απόδειξη.
Με ένα χαρτάκι στο χέρι που έγραφε ΒΑΣΙΛΟΛΑΤΡΙΑ πήγα πάλι στην σπυριάρα, που αγκομαχώντας σήκωσε έναν τεράστιο τόμο που έγραφε με χρυσά γράμματα «Καταστατικό». Αυτό μελετάω τόσο καιρό και νομίζω ότι έχω βρει μια λύση για τους 100 πιστούς.

19 σχόλια:

Mona Sax είπε...

..count me in.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ηδη μελος!!!
Ελπίζω να το ξέρεις!!
Genie

βασίλης είπε...

Είμαι ο τρίτος στη σειρά, ελπίζω δηλαδή να με κάνεις δεκτό στον Οίκο σου.

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Τέλεια τέλεια. Το ήξερα ότι θα μπορούσα να υπολογίζω στα αρχίδια που έταζα

Mona Sax είπε...

ναι ρε μπορεις αλλα μην μας τα σπασεις κιολας....

Ανώνυμος είπε...

Πoλύ καλή προσπάθεια. Συνέχισε και προβλέπω ότι θα αποκτήσεις περισσότερους υποστηρικτές :). Η συμβουλή μου : φτιάξε μύθο για την δημιουργία του σύμπαντος/κόσμου/ζώων/ανθρώπου είναι δημιουργικό και πολύ πιασάρικο.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το ΒΑΣΙΛΟΛΑΤΡΙΑ

και επιτρέψτε μου να επισημάνω το συμβολισμό του ΤΡΙΑ που εμπεριέχεται...

Θέλοντας λοιπόν κι εγώ να πάρω τα ΤΡΙΑ μου δηλώνω πίστη και αφοσίωση μέχρι τελευταίας τρίχας του οσχέου μου

Hypocrite lecteur είπε...

Προτίθεμαι να γράψω τη φιλοσοφική θεμελίωση της Θρησκείας:

Σπινόζα, υπαρξισμός και σοκολάτα. Το ότι υπάρχεις σε φέρνει μπροστά από τα περισσότερα άλλα δόγματα.

Ανώνυμος είπε...

αν είσαι διατεθειμένη να παζαρέψεις τους όρους του δανείου, μπορώ να σου μαζέψω ίσα με 60 ψηφαλάκια

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

@Hypocrite lecteur
Εξαιρετικό! Να ο διορατικός άνθρωπος! Πριν καλά καλά δημιουργηθεί θρησκεία διεκδικεί τον ρόλο του προφήτη, τη δόξα, τη δύναμη. Εύγε! Την ευχή μου, τέκνον μου.
@ neofitos
Για αρχή τι θα έλεγες να καταργήσω την θητεία; Όροι συζητήσιμοι, πάντως.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ δελεαστική προσφορά...ειδικά για όσους δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό... Επειδή όμως εμένα με βλέπω για κάτω μεριά, θες να μου πεις τι προβλέπεις για τέτοιες περιπτώσεις; Να ξέρω δηλαδή! Μην έρθω και πιστεύω ότι όλα είναι μέλι γάλα, δεν με ενοχλείς δεν σε ενοχλώ και ξαφνικά βρεθώ με μια πειρούνα στον κώλο...

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Μπορεί να αναφέρομαι σε αρχίδια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κιόλας.A deal is a deal. Τώρα αν θες να βρεθείς μς κάτι άλλο στον κώλο...

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ, κοίτα, όσο δελεαστικό και να είναι... λέω να αφήσω τον κώλο μου exit only. Count me in παντως!

Ανώνυμος είπε...

Βασιλεία μου! Πολύ ενδιαφέρουσα η νέα πνευματική σου προσπάθεια, θα ήθελα να μυηθώ και εγώ γι’ αυτό σε προσκαλώ για έναν καφέ στη σχολή μου. Λες να σε πίσω να με κάνεις και σ’ αυτό μαθήτρια σου ; Η μαθήτρια σου στα παλιά και επίγεια Γιόλα (ελπίζω να μη με έχεις ξεχάσει!!!! περιμένω e-mail: jola_@live.com)

Ανώνυμος είπε...

Βασιλεία μου! Πολύ ενδιαφέρουσα η νέα πνευματική σου προσπάθεια, θα ήθελα να μυηθώ και εγώ γι’ αυτό σε προσκαλώ για έναν καφέ στη σχολή μου. Λες να σε πίσω να με κάνεις και σ’ αυτό μαθήτρια σου ; Η μαθήτρια σου στα παλιά και επίγεια Γιόλα (ελπίζω να μη με έχεις ξεχάσει!!!! περιμένω e-mail: jola_@live.com)

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Δεν ξεχνώ ποτέ! Πρώτον γιατί είμαι θεά, μην ξεχνιόμαστε και δεύτερον γιατί δεν θα ξεχνούσα ποτέ την καλύτερη μαθήτριά μου. Θα σου αποκαλυφθώ!

Mona Sax είπε...

re thea peleione na poume....800 xronia kaneis....

Stathis129 είπε...

Νομίζω ότι αν δεν δήλωνα πίστη στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας (εδώ περισσότερες πληροφορίες: http://tinyurl.com/lspe67), θα σε ακολουθούσα με "κλείστα" μάτια...

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Θα ήταν εντελώς εγωιστικό από μέρους μου να απαιτώ τυφλή υποταγή ενώ δε μπορώ να είμαι πιστή στο ίδιο μου τον Blog.