Τρίτη, Αυγούστου 21, 2007

Οι φυλές του καλοκαιριού

Σε μια χώρα – όχι πολύ μακριά από εδώ – ζουν κάποιες φυλές που εμφανίζονται μόνο το καλοκαίρι. Οι επιστήμονες δεν έχουν αποφανθεί αν τον υπόλοιπο χρόνο ζουν ανάμεσά μας ή αν εμφανίζονται μόνο καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι όμως είναι μία: είναι εκεί και τις έχουμε δει όλοι.

1. Ασημοπεδιλούδες
Αποτελούνται αποκλειστικά από θηλυκά. Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά πώς αναπαράγονται, αλλά φημολογείται ότι προμηθεύονται από μυστικά εργοστάσια τα εξωφρενικά ασημένια πέδιλα. Όπλο τους η λάμψη που εκπέμπουν τα πέδιλά τους με την οποία ακινητοποιούν τα θύματά τους.

2. Ασπρολινοπαντελονάκιδες
Όσο και να σου κάνει εντύπωση, είναι άνδρες! Ας φοράνε άσπρο κάπρι παντελόνι με ροζ μπλούζες και δερμάτινες τσάντες. Τρέφονται κυρίως με ασημοπεδιλούδες και μεταξύ των δύο φυλών εκτυλίσσονται επικές μάχες με ηττημένη την αισθητική. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες σχετικά με το τι εσώρουχο φοράνε.

3. Ξεκωλοπούλες
Καθαρόαιμα ζώα που κυνηγάνε σε αγέλες. Είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικές και συναντιόνται σε όλα τα περιβάλλοντα. Στην παραλία φοράνε μαγιό στα όρια της οφθαλμαπάτης (υπάρχει ή όχι;) και τρίβονται με νόημα. Δεν κάνουν βουτιές γιατί θα ξεβαφτούν. Μετά τη δύση του ήλιου εξοπλίζονται κατάλληλα με φουστάνια, φούστες και τελευταία σορτς. Αγαπημένη θέση η οριζόντια.

4. Ελευθεροκαμπιγκάγκιδες/ Σλιπινμπάγκιδες
Εικάζεται ότι το χειμώνα βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Όταν μπαίνει το καλοκαίρι επιδίδονται σε έναν αγώνα εύρεσης της πιο απόμακρης παραλίας με την τέλεια σκιά. Εχθροί τους είναι το λιμενικό. Αναγνωρίζονται εύκολα από το αλάτι που έχει κάτσει στο δέρμα και από τα τσαλακωμένα ρούχα, τα οποία και προμηθεύονται αποκλειστικά από το Μοναστηράκι.

5. Κιθαροπαραλιάτοι
Θεωρείται παρακλάδι των παραπάνω, μπορούμε όμως να τους συναντήσουμε και άσχετα από αυτούς. Γύρω από φωτιές στην παραλία μαζεύονται τα μέλη αυτής της φυλής. Όταν το φεγγάρι είναι στη σωστή θέση βγαίνει ο σαμάνος της φυλής, ο οποίος έχει μακριά μαλλιά και κρατάει κιθάρα. Κάποιοι έχουν καταφέρει να ακούσουν ένα από τα ιερά τραγούδια της φυλής: «Να μ’ αγαπάς».
Αν έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτή την έρευνα, είναι για το καλό όλων.

8 σχόλια:

Κώστας είπε...

- οι Λιγουριδοκρυφοφωτογράφοι οι οποιοι όλο το χειμώνα καταστρώνουν σχέδια για το πως θα φωτογραφίσουν περισσότερο γυμνό,απόκρυφο γυναικείο δέρμα στις παραλίες.
-οι Μπυρόνιδες φυλή η οποία το μόνο που κάνει στην παραλία είναι να πίνουν όλα τα είδη των ζυμώσεων της μαγιάς με την βύνη (κοινώς μπύρα).Ξεχωρίζουν απο τα άλλα είδη των ανθρώπων λόγω της κοιλιάς που μεταφέρουν. Χαιδευτικά την ονοάζουν μπυροκοιλιά.
-Οι φρυγανισμένες. Φυλή γυναικείου πλυθησμου κατά πλειψηφία, οι οποίες πάνε το πρωί άσπρες στην παραλία και φεύγουν μαυρισμένες σαν φρυγανιές. Συνήθως έχουν μαζί τους κι έναν σταυρολεξοβαριεμένο. Έίναι ένα είδος ανθρώπου υπηρέτη της φρυγανισμένης που δεν μιλάει , δεν κουνιέται, και το μόνο που κάνει είναι να βάζει άσπρο υγρό πάνω στην αφέντρα του.΄΄Εχει μάστερ στην λύση σταυρολεξων.

πολύ καλό το θέμα που άνοιξες. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, αλλά υποτείθεται οτι είναι χώρος σχολίων!!
τα σέβη μου
Κώστας

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

Δεκτά τα σέβη σου, φυσικά. Καλωσήρθες! Πολύ καλές οι προσθήκες σου, μια πραγματική προσφορά στην επιστήμη.

Klearchos είπε...

Πολύ καλό ποστ!!

Antoin... είπε...

Βάλε και τους προβατοκοπαδιστές που τους αμολάνε από τα έγκατά τους κάτι σιδερένιες αστακομάνες. Κάνουν γιούργια στα σοκάκια σαν ακριδοσύννεφα, αδειάζουν κάθε μαλακία που πουλάνε τα μαγαζιά και χάφτουν τα βρώμια ψάρια που θέλουν να ξεφορτωθούν οι ψαροταβέρνες. Αυτή η φυλή μάλλον ισορροπεί τη φύση σαν τα σκουλίκια που την πέφτουν στα πτώματα της σαβάνας.

Antoin... είπε...

Βάλε και τους προβατοκοπαδιστές που τους αμολάνε από τα έγκατά τους κάτι σιδερένιες αστακομάνες. Κάνουν γιούργια στα σοκάκια σαν ακριδοσύννεφα, αδειάζουν κάθε μαλακία που πουλάνε τα μαγαζιά και χάφτουν τα βρώμια ψάρια που θέλουν να ξεφορτωθούν οι ψαροταβέρνες. Αυτή η φυλή μάλλον ισορροπεί τη φύση σαν τα σκουλίκια που την πέφτουν στα πτώματα της σαβάνας.

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

@Klearchos
Ευχαριστώ. Κάνω απλά το καθήκον μου σαν παρατηρητής
@antoin
Φοβάμαι ότι είτε το έχεις χάσει είτε εγώ δε καταλαβαίνω πια τίποτα! Το ήξερα! Τόση έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με την κατανάλωση ρακής δε μπορούσε να είναι καλό.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα προσθέσω τους κακομοιροσκλαβουςπουδενπηγανδιακοπεςτοκαλοκαίρι, εξωτική φυλή που προκαλεί την απέχθεια όλων των προαναφερθέντων

Βασιλεία Βαξεβάνη είπε...

@rosenred
Θεέ μου! Όχι την απέχθεια αλλά το δέος! Σοκάρομαι, που είναι η διεθνής κοινότητα.